• Cancel
    Filter
Filter

6.Müzayede "Nadir Kitaplar, Efemera, İmzalı Kitaplar, Kartpostal"

Müzayedemizde bulunan tüm eserlere 20 Ekim Cuma Saat 21:00'a kadar online pey verebilirsiniz.

Ürünleri randevu alarak müzayede salonumuzda görebilirsiniz.

Aynı gün saat 21:03 itibariyle sitemiz üzerinden "Canlı Müzayede" başlayacak ve her eser 25 saniye ara ile nihai olarak sonuçlanacaktır.

YENİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE: Müzayedemize pey verebilmek için adresinizi ve TC Kimlik numaranızı yazdığınızdan emin olunuz.

Komisyon Oranı %20+KDV'dir. Kitaplarda KDV oranı %0 ,Harita ve Gravürlerde KDV oranı %20 dir.
Ödeme Süresi Müzayede bitiminden itibaren 7 iş günüdür.

Currency Converter:

Starting Bid: 1,500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 4 » Nadir Kitaplar

Caesar (Pseud.) [Sir John Ernest Hodder-Williams], Is That Lamp Going Out? To The Heroic Memory of Florence Nightingale, Hodder & Stroughton, New York, tarihsiz [c 1910]. 48 s, 1 resim, 19 x 12.5 cm, karton cildinde. A fictional tribute to Florence Nightingale told by a Crimean War veteran on his death bed. Florence Nightingale ile ilgili bir takım gerçeklere bakacak olursak, onun neden bir kahraman olarak kabul edildiğini daha iyi anlamış oluruz. İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dillerine hakim olan Florence Nightingale, ailesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen genç yaşta hemşire olabilmek için büyük çaba göstermiş, bu uğurda evlenmeyi bile reddetmiştir. Kırım Savaşı süresince beraberinde 38 hemşire görev yapmış, ölmekte olan ya da ölmüş askerlerin yerine sık sık mektuplar yazıp ailelerine göndermiş, gösterdiği üstün hizmetlerden ötürü kendisinin büyük bir hayranı olan Kraliçe Viktorya tarafından çok özel bir broş ile ödüllendirilmiştir. Nightingale, geniş kapsamlı sanitasyon yasalarını yürürlüğe koymak için İngiliz Hükümeti ile birlikte çalışmış, 1859’da hemşirelik üzerine yazmış olduğu “What it is and what it is not” adlı kitap hemşirelik mesleğinin en önemli metinlerinden biri olmuştur. Amerikan İç Savaşı sırasında tarafların tavsiyelerinden faydalanmaya çalıştıkları Nightingale, Liyakat Nişanını alan ilk kadındır. Onun doğumgünü tüm dünyada “Uluslararası Hemşireler Günü” olarak kutlanır. Eser, ölüm döşeğindeki bir Kırım Savaşı gazisi tarafından Florence Nightingale’e dair anlatılan kurgusal bir öyküyü içermektedir.

Details

Starting Bid: 1,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 12 » Nadir Kitaplar

ABD’nin Osmanlı ortaelçisinin anıları]

[ABD’nin Osmanlı ortaelçisinin anıları] Samuel S[ullivan]. Cox, Diversions of a Diplomat in Turkey, Charles L. Webster & Co. New York, 1887 (1. baskı). xix, 685 s, başlık s önünde 1 çelik baskı levha (yazarın portresi), metin dışında pelür kağıdı ile korunmuş 1 renkli taşbaskı levha, metin içinde 109 ağaç klişe baskı levha (resim, çizim, harita), 24 x 15 cm, lüks deri cildinde. Kitabın Türkçe baskısı Bir Amerikan Diplomatının İstanbul Anıları 1885-1887 (İstanbul, 2009) başlıklı kitaptır.
Blackmer 421

1885-1886 yılları arasında ABD’nin İstanbul ortaelçisi olarak görev yapan Samuel S. Cox’un (1824-1889) Türkiye anıları. Kitabın 2. baskısı 1893 yılında yapılmıştır.
Sultan 2. Abdülhamid’in iktidarını da kapsayan 1880’li yıllar, Osmanlı Devleti’nin içeride ve dışarıda birçok problemle baş etmeye çalıştığı ve ekonomik olarak da darboğazda olduğu yıllardır. Tam da bu yıllarda, önemi artan Osmanlı-Amerika ilişkilerine yönelik önemli bir gelişme yaşandı ve uzun yıllar kongrede görev yaparak saygın bir politikacı olarak kabul gören Samuel Cox başkan tarafından Osmanlı sefiri olarak atandı. Samuel Cox, Demokratlar adına birçok kez seçimlerde galip gelerek Lincoln dönemi de dâhil olmak üzere kongre üyeliği yapmıştı. Çevresi tarafından oldukça mücadeleci fakat buna rağmen saygılı ve iyi huylu olduğu bilinen Samuel Cox’un Osmanlı’daki elçilik görevi, 1884 yılında Demokrat Başkan Grover Cleveland başkan olmasıyla mümkün oldu. Onun bu göreve getirilmesindeki en büyük etken Türklerle ilgili sahip olduğu bilgi birikimi, ilgisi ve 1881 yılında bizzat Sultan Abdülhamid ile görüşmüş olmasıdır.

Evliğinin hemen akabinde çıktığı balayı turunda 1851 yılında ilk kez Osmanlı’yı ziyaret eden Cox, burada Sultan Abdülhamid’i daha çocukken babası Abdümecid’in yanında görmüştür. Yıllar sonra Sultan Abdülhamid ile köklü bir dostluk geliştirecek olan Cox, Avrupa seyahatini A Buckeye Abroad başlıklı kitapta anlatmış ve kitabın 50 sayfasını Osmanlı İmparatorluğu’yla ilgili gözlemlerine ayırmıştı. Cox ilk ziyaretinde, şehrin kubbe ve manzaralarına dair muhteşem bir görünüme sahip olduğunu söylemekle birlikte caddelerin oldukça pis ve başıboş köpeklerle dolu olduğunu belirmiştir. Hatta New York’un arka sokaklarının bile İstanbul’un en güzel caddesinden daha bakımlı olduğunu iddia etmiştir.

Details

Starting Bid: 4,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 21 » Nadir Kitaplar

Sırp yazarın Jön-Türkler ve II. Meşrutiyet analizi

[Sırp yazarın Jön-Türkler ve II. Meşrutiyet analizi] Vladan Georgevitch, Die Türkische Revolution und ihre Aussichten, Verlag von S. Hirsel, Leipzig, 1908. 102 s, 22 x 15 cm, kağıt kapağında. 2000
1908 Devrimi Türkiye’nin toplumsal ve siyasal değişim tarihinde ihmal edilmeyecek önemde bir olaydır. Bu devrim ilk aylarında, Osmanlı İmparatorluğu’nun çoketnili yapısıyla yaşamaya devam edebileceği ümidini de yaratmıştı. Bu eser, sonradan boşa çıkan bu ümidin o sıralar nasıl güçlü bir ihtimal olarak algılanabildiğine tanıklık ediyor. Üstelik, Osmanlı’ya dışardan bakan, Sırbistan Başbakanlığı ve İstanbul’da elçilik yapmış olan Vladan Georgevitch’in (1844-1930) gözünden... Georgevitch, eserinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun bütün gayrimüslim topluluklarının, yanısıra Arnavutların bakış açısından, 1908 Devrimi’nin ne gibi endişeler ve olumlu beklentiler yarattığını nakledip tartışıyor. Kendisi bu meseleye “Balkanlar’ın geleceği” perspektifinden bakıyor ; 1908 Devrimi’nin siyasal ve toplumsal reform hedefleri itibariyle başarılı olması halinde bunun tüm Balkan halklarının hayrına olacağı fikrini işliyor. Bunun ötesinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun da yer alacağı bir “Balkan federasyonu” seçeneğine ilişkin tezler ileri sürüyor. Kitabın Türkçe baskısı Türk Devrimi ve İstikbali başlığı ile 2005 yılında yapılmıştır.

Details

Starting Bid: 5,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 22 » Nadir Kitaplar

İstanbul’daki Bizans kiliselerinin tarihi ve mimarisi

[İstanbul’daki Bizans kiliselerinin tarihi ve mimarisi] Alexander van Millingen, Byzantine Churches in Constantinople their History and Architecture, MacMillan, London, 1912. xxix, 352, [1] s, metin içinde 116 plan ve resim, metin dışında 92 levha (4’ü katlanır plan), ex-library, indeks, 25.5 x 17 cm, yayıncısının desenli bez cildinde. Yazar kitabın önsözünde Byzantine Churches in Constantinople’ın 13 sene önce yayınlanan Byzantine Constantinople, the Walls of the City and Adjoining Historical Sites (London, 1899) isimli kitabın devamı olduğunu yazmaktadır. Van Milingen, İstanbul'daki Bizans döneminden kalmış eski kiliselere özel ilgi duyduğunu önceki kitabında belli etmişti. W. S. George tarafından hazırlanan, o yıllarda Askeri Müze olan Aya irini Kilisesi'ne dair yayımlanan büyük boydaki kitaba tarihçesine dair bir bölüm yazmak suretiyle katkıda bulunmuştu (The Church of Saint Eirene at Constantinople, with an historical notice by A. Van Millingen, Oxford, 1912, s 1-8). Bunun arkasından Van Millingen, çok yıl önce Avusturyalı mimar D. Pulgher'in giriştiği bir çalışmayı yeni baştan ele alarak, İstanbul'daki hemen hemen hepsi cami veya mescide dönüştürülmüş eski kiliselerden 19. yy'ın sonlarında ayakta duranlara dair müzayedemizde sunduğumuz eseri hazırlamıştır. Edinburgh'da mimarlık öğretim görevlisi olan Ramsay Traquair bu çalışmanın plan ve kesitlerini çizmiş, W. S. George ile A. E. Henderson da yardımcı olmuşlardır. Kitapta 22 eski kilise ayrı ayrı monografyalar halinde incelenmiştir. Millingen'in bunları adlandırmada bazı hatalara düştüğü, dolayısıyla binaların tarihçelerinde yanlış bilgiler verdiği bugün belli olmaktadır. Fenarî İsa Camii'ni Panakrantos Kilisesi, Kalenderhane Camii'ni Diakonissa, Atik Mustafa Paşa Camii'ni Petrus ve Marcus Kilisesi, Sancaktar Hayreddin Mescidi'ni Gastria Kilisesi, Toklu Dede Mescidi'ni Aya Tekla Kilisesi olarak teşhis etmesi aldatıcıdır. Bu büyük eserin hazırlandığı ve baskıya verildiği yıllarda, Alman Cornelius Gurlit ile Fransız Jean Ebersolt da İstanbul'daki Bizans kiliseleri üzerine çalışmalar yapmışlar, hemen aynı tarihlerde eserleri basılmıştır. Van Millingen'in eseri bunlara nispetle kiliseler hakkında daha toplu bilgi verdiğinden aranan bir kitap olmuş ve 1974'te Londra'da tıpkıbasımı yayımlanmıştır. Robert Kolej'de kurduğu çok zengin Bizans kütüphanesi The Van Millingen Library olarak adlandırılmıştır.

Details

Starting Bid: 5,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
Lot: 24 » Nadir Kitaplar

William Rees-Mogg, How to Buy Rare Books: A Practical Guide to the Antiquarian Book Market (Christie's Collectors Guides), Phaidon - Christie's, Oxford, 1985. 159 s, 149 illustrations, 16 in colour, indeks, 25 x 21 cm, yayıncısının şömizli bez cildinde. Explains how to start a book collection, describes the qualities which make antique books valuable, and discusses book printing, binding, and storage. A well-written and intelligent general introduction to "serious" book collecting. "Book collectors may be born not made, but there are still rules and techniques to be learnt. What is morocco? Where can you buy a first edition of Keats? How do you buy at auction? How to Buy Rare Books aims to provide answers to basic but important questions like these. It gives new collectors all the information they need to get started - and some which even the experienced collector may find useful. The book trade is discussed in all its aspects: how to read catalogues, how books are priced and what the terms mean, what to look for and what to avoid, how to build a coherent collection, how old books were made and how they should be cared for. Fully illustrated with examples of famous and collectable books - as well as examples of what not to buy - the book is supplemented by a glossary of common terms, suggestions for following up your interests, and lists of the best bookshops in your area. Bargains can still be found, and whether you are paying £10 or £10,000 having a feel for the market and knowing what to look for in a book will pay dividends: here is a guide to help you to develop those skills."

Details

Starting Bid: 750 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Place Bid
previous
Go to Page: / 11
next